Bitcoin molntjänster

Om du vill ha en del av Bitcoin-kakan utan att börja svettas av alla datorer som jobbar på högvarv i ditt hem så kan en molntjänst för Bitcoin bli lösningen. Det är inte längre särskilt realistiskt att som privatperson försöka fungera som miner. Bitcoin mining är nödvändigt för att nätverket med bitcoin-transaktioner ska fungera på ett säkert sätt. Det är många som vill vara miner, detta eftersom man kan tjäna en fin hacka på mining. Som svar på efterfrågan av privatpersoner som inte själva kan ordna med all hårdvara och kunskap som krävs för att mina så har det uppstått så kallad cloud mining.

Bitcoin molntjänster är i grund och botten datorcentrum där man sysslar med mining av kryptovalutor på ett mycket effektivt sätt. Du kan via molnet vara med och få fram Bitcoins. Du slipper skaffa egen hårdvara och du behöver inte förstå mjukvara som kan vara nog så komplicerad. Istället så betalar du för den mining-utrustning och mjukvara som finns på datorcentret.

Delade resurser ger delad belöning

Konceptet Bitcoin cloud eller molntjänster som vi säger på svenska går alltså ut på att flera användare går samman och betalar för mining som utförs av datorcentret. Datorcentret tar givetvis ut en avgift för sitt arbete men det som blir över delas lika mellan de som har varit med och betala för mining.

Bitcoin mining

Den som fungerar som miner kommer att använda datorer för att kunna lösa hashar. Hashar är samma sak som matematiska problem. När problemen är lösta så kommer Bitcoins att släppas loss. Minern är den som skapar nästa transaktionsblock i kedjan och för detta så får han både mynt och transaktionsavgifter. Det var en gång så att den som hade en bra dator hemma kunde pyssla med detta med ganska fina resultat. Idag så ser det lite annorlunda ut.

Numera så är det så att mining kräver utrustning som ger den önskade kraften. Det här är inte billigt! Dessutom så får man räkna med höga elkostnader för att driva miningprocessen. Då det inte är särskilt troligt att du kan skapa ett eget mining-centrum i din lägenhet så kan du alltså välja att vara en del av en större mining-operation.

Ett kontrakt som gör dig till miner

När du köper ett kontrakt av ett datorcenter så betyder det att du blir en miner via deras hårdvara. Du får med andra ord tillgång till den hårdvara som de erbjuder. Nu är frågan hur många lösta hashar du kommer att få för din betalning. Det här beror på det datorcenter som du väljer men var vaksam! Det har dykt upp flera oseriösa datorcenter som lovat guld och gröna skogar och som snabbt har försvunnit med medlemmarnas pengar. Om det verkar för bra för att vara sant så är det antagligen också det.

Ta reda på hur du får utbetalningar, hur ofta och hur länge ditt kontrakt gäller. Det är mycket vanligt att man får ett kontrakt för ett års tid varefter man måste förnya. Det du ska betänka är hur många Bitcoins du kommer att tjäna på detta och om den avgift du betalar försvarar förtjänsten.

Vilken Bitcoin molntjänst ska man välja?

Man ska välja en Bitcoin molntjänst som är seriös och välkänd på marknaden. Läs recensioner och se vad andra användare säger. Det dyker titt som tätt upp nya aktörer och visst kan de vara seriösa och ge god förtjänst. Det här blir en chansning. Företag som Genesis Mining och HashFlare är kända namn. Men om du tar en titt på deras avgifter så inser du att du knappast kommer att bli rik över en natt genom att mina med dem.

En sak som man inte får glömma bort är det kan svänga rätt så kraftigt på den virtuella valutamarknaden. Om Bitcoin förlorar värde snabbt så kommer det att påverka vad du tjänar på att betala för molntjänsten och tvärtom. Det är också därför som du alltid ska välja aktörerna som är kända för att ge bra och rättvisa villkor för din andel i deras mining.

Leave a Reply