Bitcoinplånböcker – Hur sparas Bitcoins?

Det finns lite olika bitcoinplånböcker och man kan välja mellan att förvara Bitcoins online i en het plånbok eller offline i en kall plånbok. När du köper Bitcoin så måste du ha en plats för dessa. Det här är inte som fiat-pengar som man kan ta ut rent fysiskt från en automat och sedan förvara i fickan eller plånboken. En bitcoinplånbok är alltid elektronisk och den finns virtuellt. Hur du förvarar dina Bitcoins får betydelse. Om du inte väljer säker förvaring så riskerar du att bli av med pengarna och det kan bli riktigt trist då det är helt omöjligt att få tillbaka Bitcoins som har stulits eller läckt ut på annat sätt.

Förvara Bitcoin säkert i bitcoinplånbok

Oavsett hur du väljer att spara Bitcoins så måste detta göras på ett säkert sätt. Om du väljer en plånbok online på en handelsplattform så ska du noga kontrollera hur den fungerar. Ta även reda på vad andra användare säger om tjänsten. Det finns handelsplatser som har väldigt gott rykte och som jobbar på ett säkert sätt. Det här är ju viktigt även om du kommer att använda onlineplånboken delvis och sedan spara pengarna i en hårdvaruplånbok.

Säkerhetskopior av nycklar

Det är viktigt att göra säkerhetskopior av bitcoinsplånboken. Det kan vara ett sätt att säkra att mynten inte går förlorade. Det räcker inte att bara kopiera nycklar. Det här beror på att det finns plånböcker för Bitcoin som har dolda nycklar som finns i själva plånboken. Dessa får du enbart med om du kopierar hela plånboken. Tänk också på var du kommer att förvara kopian. Det kan vara klokt att välja en helt separat plats. Om datorn som du har plånboken på kraschar så finns det en kopia på annan maskin.

Ett viktigt tips för dig som vill spara Bitcoins på datorns hårddisk är att se till att hårddisken är krypterad. Dessutom så är det väldigt bra att förvara på en enhet som inte är kopplad till nätet. Då blir det mycket svårare för hackers att komma åt dina mynt.

Satsa på en hårdvaruplånbok

Det är väl värt att satsa på en hårdvaruplånbok för Bitcoin. Det här är en enhet som är gjord enbart för att spara Bitcoins på. Den kommer att ge högsta möjliga säkerhet och dessutom vara enkel att använda om du bara väljer rätt plånbok. Det här är hårdvara som du inte kan installera annan mjukvara på. Den kommer att vara fri från mjukvaror som skulle kunna komma med virus, och den ger inte utrymme för säkerhetshål. När du vill spara ner Bitcoins från en handelsplats så ansluter du hårdvaran till din dator. För att kunna använda en hårdvaruplånbok för Bitcoin så måste du ange ett lösenord som är krypterat. Det här är mycket säkert. Man kan säga att det hela påminner lite om bankdosan som du använder för att använda din internetbank.

Då du har handlat med kryptovaluta online

Så snart som du har genomfört handel av kryptovaluta online så är det dags att skicka de mynt som du köpt eller fått till din hårdvaruplånbok. Ta för vana att göra detta regelbundet. Om du inte ska handla med den virtuella valutan omedelbart så kommer den att sparas bäst på din personliga plånbok som du kopplar till din dator. Det är inte komplicerat att flytta pengar mellan denna och plånboken online så det här kan inte ses som något som kommer att ta en massa tid.

Välj rätt plånbok för Bitcoins

Oavsett om du bara vill ha en het plånbok för Bitcoin online eller väljer både detta och en hårdvaruplånbok så ska du välja rätt tjänst. Det finns tyvärr en hel del skojare på denna marknad och därför så ska du noga se på recensioner och rekommendationer. Om du beställer en hårdvaruplånbok så ska den komma hem till dig oöppnad. Om den har använts så finns det skäl till oro och du bör inte använda den. Begär istället att få pengarna tillbaka så att du kan köpa en ny plånbok från ett bättre företag.

Med din plånbok så kommer det ett lösenord som är till för att återställa plånboken. Det måste du spara. När du väljer leverantörer som Ledger så kan du räkna med att du får en säker och bra hårdvaruplånbok för dina Bitcoins. Vad gäller handelsplatser online så bör du läsa på innan du väljer en för att få riktigt hög säkerhet då du sparar dina Bitcoins.

Leave a Reply