Hur köper man Bitcoin?

Det finns en kryptovaluta som ingen har missat och på senare tid så har intresset för att köpa Bitcoin ökat så kraftigt att det till och med har lett till förseningar i nätverket. Om du vill investera i världens hetaste kryptovaluta så är det nu som du ska hoppa på Bitcoin-tåget. Men hur köper man Bitcoin? Det är alls inte särskilt komplicerat då det finns flera smarta handelsplattformar där du tillåts byta dina vanliga gamla fiat-pengar mot kryptovalutan som du föredrar.

1000 dollar för ett mynt! Det låter ju vansinnigt dyrt, och svaret är ja, det har blivit dyrare att köra Bitcoin vilket beror på att det finns ett visst antal mynt och inte kommer att tillverka fler. Men det här är goda nyheter för dig som köper mynten nu. Det betyder ju att dina mynt kan komma att öka kraftigt i värde. Det blir med andra ord en riktigt fin investering som du har igen då du säljer dina mynt eller använder dem för att handla annat med.

Så köper du Bitcoin

Till att börja med så måste du skapa ett konto hos en av plattformarna för kryptovaluta. Det här är snabbt gjort och ska inte kosta något. Tänk på att du kan välja en tjänst som är säkrare men som då kräver att du bevisar vem du är. Det finns tjänster som fungerar på ett anonymt sätt precis som Bitcoin och det kan förvisso kännas smidigt och bra, men då får man också inse att man inte får samma skydd som då man visar vem man är från start.

När du har ett konto så kan du börja handla kryptovaluta. Det kan du göra på ett öppet sätt med kreditkort. Då kommer du att betala den summa som det antal Bitcoin-mynt som du vill ha kostar. Om du väljer att handla Bitcoin med annan kryptovaluta så måste du se vad kursen står i. Du ska få tydlig information om vad det kommer att kosta per mynt med den valuta som du vill använda.

Bonusar

Det finns plattformar som ger dig bonus om du köper ett visst antal mynt. Det betyder att du kan tjäna Bitcoins helt gratis bara för att du köper på plattformen. Det kan till exempel vara så att ett köp på 1000 kronor ger dig 10 kronor gratis Bitcoins. När du väljer var du ska köpa dina Bitcoin så kan det vara klokt att se på den här typen av fördelar. Särskilt om du har tänkt dig köpet som en investering då även mindre summor på lång sikt kan öka markant i värde.

Hur kommer du att förvara dina Bitcoin?

För att kunna köpa Bitcoin så måste du ha någonstans att förvara dessa. Det finns plattformar som erbjuder en plånbok som en del av paketet. Men för många så är det mycket säkrare att skapa en egen Bitcoin-adress att överföra pengarna till. Med en hårdvaruplånbok så får du bästa möjliga säkerhet.

Det är viktigt att du skyddar dina mynt med privata nycklar som gör att andra inte kommer åt dina virtuella pengar. Du kommer att fungera som din egen bank och därför så måste du också själv sörja för säkerheten. Istället för att förvara dina Bitcoins på en handelsplats som kan blockera ditt konto eller kanske till och med stängas ner så bör du överföra pengarna till en plånbok för Bitcoin som du kontrollerar. Det här är idag det allra säkraste sättet att förvara digitala pengar på så det är värt kostnaden som plånboken innebär.

Köpt är köpt och kommer inte tillbaka

Kom ihåg att man inte kan ångra köp med Bitcoin! När du väl har köpt dina mynt så kan du givetvis sälja dem igen eller använda för att spela eller handla online. Men du kommer inte att kunna skicka tillbaka mynten till den som sålde. På grund av detta så ska du först köpa Bitcoin då du är helt på det klara med varför och för hur mycket. Se också till att välja en mycket säker handelsplattform som har fått goda recensioner av vanliga- användare så att du inte tar några onödiga risker.

Leave a Reply