Kryptovaluta trading

Tror du att du vet vilken kryptovaluta som kommer att bli nästa Bitcoin? Eller kanske har du insett att det finns en virtuell valuta som om några år kommer att ta hela världen med storm på ett sätt som ingen hade tänkt sig. Oavsett om du vill investera i Bitcoin som numera är en riktigt väletablerad valuta eller om du vill chansa på en joker så finns det saker att tänka på. Det är inte svårt att komma igång med kryptovaluta trading, men det betyder inte att man inte måste ha god kunskap. Precis som med vanlig trading så gäller det att du förstår den valuta som du handlar med så att du fattar rätt beslut.

Tjäna pengar på kryptovalutor

Konceptet känns nytt och fräscht och visst är det spännande. Du kan tjäna pengar som bara finns virtuellt! Om du köper en kryptovaluta för ett pris och sedan säljer den för ett högre så har du gjort en förtjänst. Det här brukar kallas för en lång position. Tvärtom så kan du också tjäna på att sälja för ett högt pris och sedan köpa ny valuta för ett lågt. Då är det fråga om en kort position.

Det som kommer att styra vad du tjänar på din handel med kryptovalutor är prisskillnader. Ju större svängningar på marknaden, ju mer kan du tjäna. Men det innebär förstås också en risk om du investerar på fel sätt.

Volatiliteten är ett mått på risken

Prisförändringar är det som kallas för volatilitet. Om volatiliteten är hög så betyder det att priset svänger kraftigt upp och ner. På grund av detta så använder man volatiliteten som ett mått på hur riskfullt det är att handla med valutan. Om det är stor volatilitet så kan man tjäna stort på att handla men man riskerar också att förlora mycket mer.

Den här typen av risk vill man för det mesta ta då man handlar men inte då man tänker investera i kryptovaluta. En investering gör man ju ofta under en längre tid och då är det mer intressant att satsa på en kryptovaluta som tycks ha en stadig rörelse uppåt.

Om du inte gillar riskaspekten med kryptovaluta trading så är det kanske bättre för dig att investera i en valuta som ser relativt stadig ut. Vi får säga relativt här för man måste komma ihåg att även erkända kryptovalutor som Bitcoin kan röra sig kraftigt upp och ner.

Fördelar med att handla med kryptovalutor

Det finns flera fördelar med kryptovaluta trading. När du har öppnat ett konto på en handelsplattform som gör det möjligt att köpa kryptovaluta för fiatpengar och sedan handla mellan olika valutor så är du igång. Den här typen av handelsplats är alltid öppen och det går mycket snabbt att börja handla.

Om du handlar med kryptovaluta så är det också att det här blir billigare än att till exempel syssla med Forex. Dina transaktioner genomförs mycket snabbt och det kostar mycket litet att flytta virtuella pengar från handelsplatsen till din hårdvaruplånbok. Här behöver du inte vänta på att banken ska öppna och godkänna din överföring. Kryptovalutor har ju ingen central enhet som ska se över transaktioner och godkänna dem.

Man kan faktiskt också tala om en lägre risk med kryptovalutahandel. Det här beror på att prisskillnader mellan kursen för köp och sälj inte är så stor. Låga kostnader är något som du har nytta av då du handlar.

Om du har erfarenhet av trading så kan du snabbt komma in i hur det fungerar på kryptovalutamarknaden. Det är inte så svårt att analysera och fatta bättre beslut. Det är många som inte alls kan mycket om handel av valutor som är aktiva med kryptovaluta trading och de gör misstag. Ta dig tid till att lära dig lite mer innan du sätter igång. Det kan du snabbt ha igen med smart handel som faktiskt ger dig goda förtjänster.

Se också till att du handlar med en känd plattform som ger goda villkor och hög säkerhet. Det finns flera olika att välja mellan och du måste betänka vad som är viktigt för dig när du väljer. Recensioner ger god information och du kan också fråga andra i forum för att få tips från folk som precis som du vill handla med Bitcoin och andra kryptovalutor.

Leave a Reply