Varför ska jag börja använda Bitcoins?

Det finns goda anledningar till att börja använda Bitcoin. Det här är en valuta som vid det här laget är erkänd. Den börjar dyka upp i helt vanliga butiker och syns alltmer som alternativ betalningsmetod online. Om du vill få hög säkerhet, snabbhet, anonymitet och en intressant form av investering så ska du lära dig mer om Bitcoin och andra kryptovalutor. Här är några av de främsta anledningarna till att köpa Bitcoin.

Snabba transaktioner över hela världen

Med Bitcoin så finns det ingen central enhet. Du behöver inte vänta på att en bank ska godkänna din förfrågan om att få skicka pengar. Det betyder att du på mycket kort tid kan skicka pengar till världens alla hörn. Så länge som mottagaren har en Bitcoinadress så är det bara att skicka. Det här innebär att det också går mycket snabbt att handla i butiker online som erbjuder betalningar med Bitcoin eller att spela spel på Bitcoin casinon.

Du är helt anonym

Ingen kommer att se att det var du som skickade pengarna. Transaktionen syns och kommer alltid att finnas kvar i nätverket men ingen kan veta exakt vem som skickade. Du identifieras inte med namn och adress. Istället så används koder och de kan inte kopplas till en person. Du vet vem du skickar till och den som får pengarna vet att det var du som skickade eftersom ni har gjort upp om detta men resten är total anonymitet. Det här är särskilt smidigt för den som vill spela spel online på olika sajter och som inte tycker om tanken att dela med sig av personliga uppgifter med flera olika aktörer.

Betänk att du med betalningar med Bitcoin inte behöver någon mellanhand. Det minskar behovet av att ge uppgifter för att kunna skicka pengar. Det här är också en god anledning till att det går så snabbt och smidigt att betala med virtuell valuta.

Ingen kan säga nej till din transaktion

Det kommer inte att göras någon kreditupplysning, ingen bestämmer sig för att du inte får skicka pengar för att du inte har rätt nivå på medlemskap i banken och ingen kan säga att de kommer att hjälpa dig med transaktionen men först nästa vecka. Det är du som bestämmer hur mycket pengar du vill skicka och när. Det är verkligen makt och något som har fått storbankerna att darra. Om de virtuella valutorna blir standard så kan man ju fråga sig vad man ska ha de centrala enheterna (läs bankerna) till. Kanske är det också därför som en del av bankerna har gett sig in på denna marknad för att se hur de kan ta en del av kakan innan det är försent.

Otroligt låga kostnader

Man kan skicka Bitcoin i stort sett gratis. Varje överföring kostar några öre. En bank som ordnar med överföring av pengar kan utan att skämmas ta mellan 1.5 och 3 % per överföring. Med Bitcoin så kan man också gå med på att transaktionen går lite långsammare för att på så vis slippa transaktionsavgiften. Om det ska gå snabbt så betalar du några öre till. Det finns inga fasta kostnader eller abonnemang som du måste ha för att kunna utföra transaktioner. Inte ens en Bitcoin-plånbok är en stor kostnad. Du kan skapa den helt gratis.

Det går inte att hacka Bitcoin

En riktigt god anledning till att använda Bitcoins är att det är säkert. Med kryptografi och matematik så skyddar man nätverket. Det går inte att hacka! Till skillnad från vanliga finanssystem där man måste använda sig av lagar för att skydda användning så finns det inga kryphål i Bitcoin-nätverket. Det kan inte uppstå gråzoner då man hela tiden jobbar med matematiska sanningar.

Det finns ingen central enhet som reglerar och driver Bitcoin. Det går att se alla transaktioner som har utförts och ingen kan luras. Det är klart. Om det är så att man förvarar Bitcoins online på en handelsplats så finns det risk för att bli hackad. Men den som har sina Bitcoins på en hårdvaruplånbok frånskild från nätet löper väldigt liten risk att förlora dessa.

Leave a Reply